Onderzoek en Behandeling

Written by Martijn Noorderwind on . Posted in

Na het maken van een afspraak kunt u het intakeformulier downloaden of thuisgestuurd krijgen. Hierin wordt onder andere gevraagd naar uw klacht(en), medische voorgeschiedenis en algemene symptomen. Deze vragenlijst stuurt u terug en wordt aan het begin van het consult met u besproken.

Hierna volgt het Mesologisch onderzoek. Dit bevat de volgende onderdelen: 
• Pols- en tongdiagnostiek volgens de traditionele Chinese geneeskunde en Ayurveda,
• Uitgebreid lichamelijk onderzoek (onder andere onderzoek van gewrichten, huid en organen),
• Meting van lichaamsfuncties d.m.v. Electro Fysiologische Diagnostiek (EFD).

Hierbij worden 80 tot 100 punten op handen en voeten gemeten. Er wordt gebruik gemaakt van een meetapparaat, een handelektrode en een meetgriffel (geen naalden). Dit onderzoek voelt u niet of nauwelijks. Er kunnen diverse testen worden toegevoegd zoals het meten van opname en eventuele tekorten aan vitaminen en mineralen en het meten en uittesten van hormonen en enzymen.
Na het verzamelen en interpreteren van alle onderzoeksgegevens, worden de resultaten van het onderzoek met u doorgesproken en wordt aan u een therapieplan voorgesteld. Een Mesologisch therapieplan kan bestaan uit een individueel voedings- en/of leefadvies en het adviseren van Chinese of Ayurvedische kruiden, homeopathische middelen en/of orthomoleculaire supplementen, zoals vitamines en mineralen. 

Ook is het mogelijk dat u verwezen wordt naar bijvoorbeeld uw reguliere arts, een specialist, een osteopaat, of andere discipline in de gezondheidzorg.

Een eerste consult kan 1,5- 2 uur duren en na 4 tot 8 weken volgt een afspraak voor controle

Gecertificeerd door:

KvK: 10272194 Praktijk ID: NL001515760B22

heeft u een klacht?

Het kan natuurlijk zijn dat u een klacht heeft. Hiervoor zijn wij aangesloten bij het VBAG. Hoe de procedure werkt vindt u op de website van het VBAG:

Link naar de website en klachtenprocedure